Океанолог

Океанолог

Океанолог - учений, який досліджує склад, властивості і будова океанів і морів, а також відбуваються тут фізичні, хімічні та біологічні процеси.

Актуально! Підберіть гарні слова привітань у розділі Привітання з Днем навколишнього середовища в Україні які легко запам'ятовуються21 привітань
Океанологи затребувані в гідрографічних службах, науково-дослідних інститутах, підводних і берегових лабораторіях, на морських станціях, океанографічних суднах, в туристичних бюро. Те, чим займається океанологи, допомагає вирішити головну екологічну задачу - порятунок і збереження природних багатств Світового океану. Також дослідження океанологів використовуються в біології, палеонтології, в риболовецькій і військовій сферах. Діяльність океанолога полягає у: дослідженні морського дна і шельфу, хімічний, біологічний і фізичний аналіз склад, будову і властивість води Світового океану. Океанолог спостерігає за станом і розвитком флори і фауни морів і океанів, оцінює і прогнозує зміни всієї кліматичної системи, а також інформує держустанови і громадян в разі будь-якої небезпеки.


Найближчі свята
20 квітня
23 квітня
25 квітня