Журналіст

Журналіст

Журналіст - професіонал зі збору, обробці і масового розповсюдження інформації розважального або аналітичного характеру через засоби масової інформації.

Актуально! Підберіть гарні слова привітань у розділі Привітання з Днем поліграфії України які легко запам'ятовуються18 привітань
Робота журналіста затребувана в газетах і журналах, на радіо і телебаченні, в видавництвах і прес-службах. Діяльність журналіста має на увазі безліч напрямків: газетна, фото-, радіо-, тележурналістика. Однак сама по собі робота зводиться до основних етапів: пошук інформації, обробка та написання статей відповідно до цілей, стилістиці і іміджу видання, публікація, отримання зворотного зв'язку. Посада журналіста важлива і відповідальна. Він формує громадську думку, відображає реакцію на певні події, а іноді і впливає на них. Важливо доносити коректну і правдиву інформацію до населення. Кар'єра журналіста, як правило, починається від позаштатного оглядача, потім фахівця дають вести власну рубрику, потім можна стати начальником відділу, випусковим редактором і головним редактором ЗМІ. Професійному журналісту властиві такі якості: активна участь у суспільному житті, начитаність, товариськість, чарівність, спостережливість, ініціативність, працьовитість, відсутність страху і стресостійкість.


Найближчі свята
16 квітня
17 квітня
18 квітня
20 квітня