Чи можна дарувати дзеркало?

Чи можна дарувати дзеркало?

Основна причина, по якій люди вважають, що не можна дарувати дзеркало - це звичайне марновірство. Дзеркала на Русі здавна вважалися зв'язком між світами, живими і мертвими, тілом і душею і т.д. Саме тому, коли людина помирає, всі дзеркала в домі завішують тканиною, а багато дівочі ворожіння пов'язані з дзеркалами. Старе дзеркало, на думку забобонних людей, вважається накопичувачем негативної інформації і є цілі ритуали по зняттю негативної енергії з дзеркал, з використанням святої або ключовий (проточною) води.

Актуально! Підберіть гарні слова привітань у розділі Поздоровлення з 50 річчям на ювілей які легко запам'ятовуються263 привітань
Також є думка, що подароване дзеркало призведе до розставання, і на жіночих форумах наводиться купа прикладів на підтвердження цієї теорії. Ще одна причина, набагато більш приземлена і актуальна: дзеркало - це предмет інтер'єру, і ви можете банально не вгадати з розміром, дизайном і кольоровою гамою, тоді ваш подарунок надовго поставлять в комору або на балкон. Люди люблять самі вибирати речі, які їх оточують, тому навіть на весілля прийнято дарувати щось нейтральне - побутову техніку, постільна білизна або сервіз. З іншого боку, крім забобонів немає ніяких причин не подарувати дзеркало людині, яка сама про це попросив, чи не привезти сувенірне люстерко дорогим людям з подорожі. Навіть якщо ви все-таки забобонні, пам'ятайте, що всі повір'я пов'язані зі старими дзеркалами, які встигли ввібрати чиюсь енергію, а нове дзеркало - це «чистий аркуш».